viernes, 25 de marzo de 2011

Vaffeldagen - blomkålsuppe med middagsvaffler

I dag er det vaffelens dag, men siden jeg prøver å bli kvitt noen kilo etter fødselen ble det ikke noen tradisjonelle vaffler på oss i dag , men ett litt sunnere alternativ til middag. Disse middagsvafflene som jeg kaller dem er også veldig gode, om du har lyst på vaffler til middag trenger du til 2 porsjoner suppe;

     1 blomkålhode                    /                     1 coliflor
         3 dl  melk                       /                    3dl de leche
         5 dl vann                        /                    5 dl de aqua
         2 poteter                       /                       2 patatas
         litt purre                         /               un poco de puerro
1ss philadelphia krydderost / 1 chuchara de philadelphia finas hierbas
      2 ss creme fraiche          /            2 chucharas de creme fraiche
            salt                             /                             sal
        pepper                           /                       pimienta
     hvit pepper                       /                pimienta blanca


Til 1 middagsvaffel trenger du;

            4 loffeskiver             /            4 rebanadas de pan bimbo
                 gulost                  /                                queso
              oregano                 /                               oregano

 Skrell potetene og del dem i små biter, skjær 5 - 6 ringer av purre og del blomkålen inn  buketter. Hell vannet og melken i en kjele, tilsett litt salt og pepper ,og la det koke opp, når det koker har du oppi poteter , blomkål og purre. La det småkoke i ca. 20 minutter , eller til potetene og blomkålen er møre.


Sil deretter væsken fra , men ta vare på den du trenger den til å spe ut suppen med senere. Ha blomkålen , purre og poteter i hurtigmikseren sammen med 1 ss philadelphia krydderost, 2 ss creme fraiche og litt hvit pepper. Kjør det hele på medium hastighet en stund, til du får en klumpefri væske, spe ut med "kokevæsken" som du sparte på til du får ønsket konsistens. Smak til med salt og hvit pepper , strø over litt tørket gressløk om du har før servering.

Middagsvafflene lager du på følgende vis, begynn med å sette på vaffel jernet slik at det blir varmt. Skjær skorpene av loffeskivene og smør litt smør på begge sider.Legg en osteskive eller to , det er smak og behag, på hver av skivene og strø over litt oregano.
Legg en loffeskive oppå osten slik at du får en sandwich. Deretter skjærer du til loffeskivene slik at de dekker vaffeljernet ditt, de legges med smørsiden ned i jernet, klem sammen og stek som en vanlig vaffel.




Pass på at du trykker jernet litt ned innimellom , disse er nemlig tykkere enn vanlige vaffler og for at osten skal smelte ordentlig må du trykke litt på toppen av jernet. Lag så mange middagsvaffler som du synes er passende til hver person.
Så er det bare å servere rykende varm suppe med middagsvaffler til. Ett litt sunnere alternativ på vaffeldagen.
               Ha en fin vaffeldag og en strålende fredag!

No hay comentarios:

Publicar un comentario