jueves, 19 de diciembre de 2013

Amerikanske Christmas sugar cookies

Hvert år bytter jeg ut ett eller to av de tradisjonelle norske syv slagene og prøver noen nye småkaker til jul. Denne gangen falt valget på disse amerikanske christmas sugar cookisene som jeg fant pinterest. Da en del av de opprinnelige ingrediensene ikke er å få tak i her i spania,ble oppskriften omgjort en del underveis og reultatet ble særdeles vellykket.
 Dessuten er de veldig fine å se på,de lyser opp på en mørk vinterkveld. Om du vil prøve ett ikke så tradisjonelt slag til jul i år ,trenger du følgende til min sugar cookies oppskrift;

        180g sukker           /                   180g de azucar
          225g smør            /               225g de mantequilla
   2ts vaniljeekstrakt       /    2 cucaraditas de extracto de vanilla
         120g melis             /              120g de azucar glace
              2 egg                 /                        2 huevos
    0,5dl solsikkeolje       /               0,5dl de aceite de girasol
       1dl olivenolje            /                  1dl acite de oliva
           3ts kanel               /            3 cucharaditas de canela
           0,5ts salt               /              0,5 cucharadita de sal
   1,5ts kardemomme     /      1,5 cucharadita de cardamomma
       1ts bakepulver         /       1 cucharaditas de llevadura royal
    1ts cream of tartar      /        1 cucharadita de cream of tartar
      3ss brunt sukker       /          3 cucharas de azucar moreno
         ca.600g mel           /                    ca 600g de harina

Til å dekorere trenger du;

       rød pastafarge        /         colorante rojo
     grønn pastafarge      /         colorante verde
             sukker                /            azucar

Begynn med å sette ovnen din på 180 grader. Ha så smør, sukker og vaniljeekstrakt i en bolle og pisk det hvitt og luftig.
Ha så i ett og ett egg,pisk godt mellom hvert egg. Deretter har du i olivenolje,solsikkeolje og melis vekselvis. Bland så alle de resterende tørre ingrediensene dine sammen i en bolle og ha dem i litt etter litt til du får en fast ,kremete deig. Det kan hende du trenger litt ekstra mel for å få den rette konsistensen på deigen ,se det ann litt. 
Deretter er det bare å starte å rulle kuler, dette er en stor deig og det blir ca 60 sugar cookies. Legg ca 12 sugar cookies på hvert stekebrett. Deretter må du gjøre klar sukkertoppingen som skal på cookisene før de skal i ovnen. Ha sukker i to skåler og bland i pastafarge, rør godt til pastafargen er blandet ut og alt sukkeret har tatt farge. Deretter trenger du ett vanlig kjøkkenglass. Fukt bunnen på kjøkkenglasset litt, dypp bunnen i skålen med det fargede sukkeret,press så bunnen på glasset ned på deigkulene slik at de blir flate og sukkeret fester seg på dem. Om sukkeret ikke fester seg godt nok, vasker du glasset og fukter bunnen igjen.
Stekes så midt i ovnen i 10-13 minutter til de begynner å bli gyllene i kantene. Ha dem så over på rist og la dem avkjøles. Du kan selvsagt bruke andre farger på sugar cookisene,bar å bytte ut pastafargene, men rødt og grønt er jo julefargene da.
Som sagt stor suksess ble disse cristmas sugar cookies, og det er mange som har smakt dem for disse fikk være med meg på julemesse her i spania og det ble ikke mange med hjem igjen.
Fine å ha med som gaver i julen er de også, håper du fikk lyst til å prøve litt utadisjonelle julekaker. Blir glad om du legger igjen en liten kommentar her inne om du prøver.
                                Ha en fin førjulsdag videre!

No hay comentarios:

Publicar un comentario